…Upplev Lugnet,
Falun och Dalarna..Experience….

….Cykelleder i världsklass och mycket mer..Worldclass….

 
 
Image8.jpg

Cykelleder i världsklass

 
XCO-banan.jpg

Lugnet XCO-bana, öppen hela säsongen

Lugnets XCO-bana är helt nybyggd och designad för att kunna mäta sig med internationella tävlingsbanor. Här hittar även den mest avancerade cyklisten sina utmaningar men banan är kompakt och det är enkelt att skarva förbi sektioner som man upplever för svåra. 

Det har även visat sig att banan uppskattas av många fler än bara XC-racers – dirtcyklister, enduromotionärer och till och med en och annan downhillcykel syns med jämna mellanrum i banan.


Gamla_mormor.jpg

Lugnet och Falun, en del av Biking Dalarna

Falun benämns ofta som Sveriges cykelhuvudstad och Lugnetarenan är det själva centret. Här finns väl underhållna XC-leder, en handfull utförsleder samt teknikområden. Bergbanan är öppen för cyklister alla dagar i vecka från 09-20. När du har cyklat klart på Lugnet ligger hela Faluns fantastiska stignätverk och väntar på att få bjuda på äventyr... Eller varför inte prova Velodromen?

Falun är en del av Biking Dalarna – Sveriges största cykelparadis. Rättviks fina singletracks ligger till exempel bara 50 minuter från Falun.


Ta bergbanan till utsikten

 
bergbanan.jpg
Utsikt.jpg

Bergbanan

Lugnets bergbana tar dig nerifrån skidstadion upp till hopptornen på några minuter. Längs vägen kan du njuta av fantastisk utsikt över Falun och Runn. Bergbanan är obemannad och fungerar som en hiss, tryck på knappen så kommer den och hämtar dig!

Bergbanan är även öppen för cyklister och går alla dagar i veckan.


skidmuseum.jpg

Hopptornen med café och skidmuseum

Uppe vid hopptornen finns ett trevligt café med Faluns absolut bästa utsikt. Och vill du komma ännu högre köper du en biljett till Lugnets Skidmuseum som ligger uppe i hopptornen! Förutom kittlande utsikt kan du här förkovra dig i Faluns spännande historia med fyra skid-VM.

Koppla av med bad eller minigolf

 
minigolf.jpg

Spela minigolf genom Falun

Bredvid skidstadion ligger Lugnets Äventyrsgolf där du spelar dig genom ett Falun i miniatyr. Vad sägs om att spela genom Falu Gruva, hoppbackarna eller till och med en Falukorv!


Sola och bada på Lugnets utebad

Lugnets utebad är öppet från slutet av maj och en bit in i september. Här hittar du 50-metersbassäng, lekpooler, vattenrutchkanor och härliga grönytor för lata sommardagar.

Världsarvsstaden Falun

 
Falugruva.jpg

Upplev Falu Gruva

Falu Koppargruva är en attraktion som lockar turister från hela världen. Följ med på en guidad tur djupt ner i underjorden och lär dig mer om gruvans fascinerande historia! 


Falucentrum.jpg

Flanera och shoppa i Dalarnas stadskärna

Falu centrum ligger på promenadavstånd från Lugnetarenan och här hittar du en mysig stadskärna med butiker, fik och restauranger.

 

Upplev
fantastiska
Dalarna!

Dalarna har mer att erbjuda än cykling, vi lovar...

 
tjfpzoe8leg5jxjyqkck.jpg